Kort og godt om stram lineDisiplinområde: balanse.
God trening for: motorikk, balanse og fokus.
Gode utgangspunkt: god tålmodighet og konsentrasjonsevne.
Tilbrakte ikke så veldig mye tid på lina da jeg gikk folkehøyskole, og ble aldri "hekta", men likte å ta noen turer på den utenom undervisningstid iblant. Linen vår var montert på scenen i aulaen, og vi elevene kunne gå inn dit når vi ville, stramme linen med en jekk, sette på en CD på anlegget, og ta en treningsøkt. Klassen min hadde en filosofi om å bruke så få hjelpemidler som mulig, så når vi trente stram line var vi avhengige av god balanse, vi brukte aldri vifte eller balansestav. Både da og nå ser jeg på dette som en god ting, for det tvang deg til å lære ordentlig balanse, uten hjelp av noe slag. Kom selv aldri stort lenger enn å gå og sette meg på huk på linen, men andre i klassen klarte å snu seg på linen, gå baklengs, gjøre små hopp, legge seg på rygg, og gjøre andre store og små kunster. Var også enkelte som eksperimenterte med sjonglering med baller på linen, tror opptil flere fikk det til óg :) .
Skal du begynne å gå på line er det første du trenger en solid dose tålmodighet. Linedans var som sjonglering en av disiplinene i klassen som virkelig kunne å bringe ut sinnet i folk. Du må ha som utgangspunkt på forhånd at Ting tar Tid, og at du kommer til å falle av linen ørten millioner ganger og muligens også komme til å slå deg, og så må du bare smøre deg med tålmodighet. Det er lett for å bli irritert om du faller av gang på gang, men bare prøv å tenk positivt, og vurder å gi deg selv en gulrot i enden av treningsøktene om det virkelig blir slitsomt.
Å gå på line gjør vondt. Derfor er det lurt å kjøpe ballettsko om du virkelig har planer om å begynne å gå på line fast. De er "fine" nok til at du kan bruke dem på scenen foran publikum, og de gir deg et lag stoff mellom foten og linen som døyver det meste av smerten, og gir deg et litt bedre "fotgrep" på linen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar