onsdag 25. april 2012

I dag lager vi: hjemmebakte fiskepinnefiskeboller!

I dag deler jeg oppskriften på disse improviserte makrellfiskebollene, som jeg oppfant ved et uhell :3 .

 
 
Ingredienser:
  • Fire fiskepinner
  • Et egg (brukte to og fant ut at det var for mye, se fremgangsmåte, men prøv deg fram!)
  • Hjemmebakt brød, oppsmuldret
  • Litt mel, fordi jeg brukte for mye egg
  • En boks makrell i tomat, fordi jeg brukte altfor mye brød og egg og ville at fiskebollene skulle smake fisk
  • Litt salt
  • Karri
  • En porsjonspakning ris (boil-in-bag, tror det var sjasminris, er vel ikke viktig, ris er ris)

Fremgangsmåte:
Dette var sånn jeg gikk frem, og det er ikke på noen måte noen fasit og du har lov å eksperimentere selv og prøve å finne en som fungerer bedre.
  1. Pjåt fiskepinner og litt under et halvt brød oppi en bolle. 
  2. Klekk ut to egg over*.
  3. Begynn å elte/smuldre opp blandingen. In hindsight bør du gjøre det før du har eggene oppi. Jaja.
  4. Innse at fiskebollene inneholder langt mer egg og brød enn fiskepinner. Få småpanikk og raid spiskammerset. 
  5. Ta med en boks makrell i tomat tilbake og ha den oppi.
  6. Begynn å steke en fiskebolle.
  7. Panikkhent noe mel og ha det i deigen så bollene blir fastere i fisken og kan stekes skikkelig.
  8. Fortsett å steke fiskebollene. Gjør et poeng ut av å få dem stekt på alle sider, og gjennomstekte. Dette fungerte veldig godt for meg.
  9. Kok ris og finn frem karrikrydder som du har oppå risen. Bollene fikk en så fin "skorpe" at de helt fint kunne spises for hånd.
Ferdig!

Goes to show: hvis noen av dere jentene vil ha en kjekk ung kar som lager skikkelig god mat, så er det bare å ta kontakt :3 !

*Lærte fra "Boller og burritos" at du veldig lett kan lage kjøttboller av å blande kjøttdeig og egg og elte dem sammen til en deig, og så eventuelt bruke mel hvis blandingen blir for "løs". Kjøttbollene steker du så i en stekepanne. Hva du vil ha oppi blandingen av saus, krydder, grønnsaker osv. er helt opp til deg. Se oppskriften på tyrkiske kjøttboller for et eksempel. Fant ut at jeg kunne gjøre det samme med fiskepinner og brødrester ;) .

3 kommentarer:

  1. Haha, kanonbra :-D
    Fantastisk skildring, upåklagelig pågangsmot og "kreative" løysingar!

    Eg anbefalar matblogg - eg lovar å følge den;-)

    Arnfinn

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for svar:)
      PS: hjelper ikke å kalle deg "Anonym" når du signere med navnet ditt :p.

      Slett
  2. :p Ingen av dei andre alternativa som funka - so då vart da anonym, med ein høffeleg signatur ;)

    SvarSlett